Meer kans met hulp

Woonstarters hebben het niet gemakkelijk. Huizen zijn duur en je hebt eigen geld nodig voor de kosten koper. Dat wil niet zeggen dat je kansloos bent, zeker niet met hulp. Omdat het leven al duur genoeg is, nu wat gratis tips van je Garantiemakelaar.

Onbetaalbaar

Een huis kopen is voor starters op de woningmarkt een heel avontuur. Toch adviseren wij je om vroegtijdig een makelaar in te schakelen. Huizen kopen is immers vaak een emotionele gebeurtenis. Bij een huis voel je iets. Maar dat gevoel kan leiden tot ondoordachte zetten: te duur kopen, te hoge hypotheek afsluiten, technische gebreken over het hoofd zien. Je Garantiemakelaar kan helpen om hoofd én hart even te scheiden, om zo toch een rationele beslissing te kunnen nemen.

Investeren

Daarnaast kan het best verstandig zijn om geld uit te geven om zo uiteindelijk geld te verdienen. Investeren, zogezegd. Dat geldt zeker voor advies op financiële, juridische en technische zaken rondom het aankopen van een woning. Dit is vaak een complex geheel. Advies kost geld, maar het inzicht dat dit oplevert – en bijvoorbeeld een passend hypotheekvoorstel – is meestal zeer prettig.

Extra kosten

Andere tip: check voor het zoeken wat je hebt te besteden. Denk daarbij ook aan genoemde bijkomende kosten (de zogenaamde kosten koper, makelaarskosten, bouwtechnische keuringen etc.) rond de aankoop. Maar ook aan kosten voor een verbouwing of opknapbeurt en niet te vergeten: de afrekeningen waaraan je voor altijd vast zit, zoals gas, water, licht, WOZ en verzekeringen.

Meerdere huizen

Als starter heb je geen of amper ervaring met eerdere huizen. Een huurhuis misschien, of je ouderlijk huis. Voordat je een gevonden huis gaat bekijken, is het daarom verstandig om minstens nog een ander huis – liefst twee of drie extra – te zoeken. Met meerdere mooie huizen in het achterhoofd kun je immers beter vergelijken en een goed bod doen, zonder bang te zijn dat je misschien misgrijpt.

Je hebt immers alternatieven. Dat maakt je onderhandelingspositie zakelijker. Nog meer tips nodig? Of hulp? Loop gerust eens bij ons binnen.