Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Hoevesteeg 1 6975 AE Tonden

Eggink Maalderink Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 695.000,- k.k.

In het buitengebied aan de westkant onder de rook van van Zutphen, in buurtschap Tonden, staat deze vrijstaande woning met drie grote bijgebouwen op maar liefst 11.850 m² eigen grond. Van oudsher is het in gebruik als boerderij maar de huidige eigenaar heeft de bestemming laten omzetten in aannemerij. De bijgebouwen worden nu gebruikt als werkplaats, opslag en bieden ruimte voor het houden van dieren. Het linkerdeel van het perceel is ingericht als wei en op het rechterdeel, rondom de verharding, staan de bijgebouwen en het woonhuis.

Aan drie kanten wordt het perceel omringd door een open coulissen landschap met akkers en weilanden. Natura 2000 rondom, Empe-Tondenseheide, Landgoed Voorstonden, één en al natuur welke nog steeds wordt versterkt. Deze multifunctionele locatie heeft de dubbelbestemming wonen/bedrijf aannemerij of een ander niet meer bezwarende functie. Bedrijfslocatie met veel mogelijkheden maar ook grote kans dat u sec gaat voor het landelijk wonen, wellicht een dubbele bewoning wat in overleg met de Gemeente Brummen ook een positief planologisch advies kan krijgen. De locatie is zeker niet kant en klaar maar geeft wel een scala aan mogelijkheden.

De eigenaar had het plan een schuur te herbouwen en er zijn hiervoor al veel materialen aanwezig zoals klinkers voor het nieuwe straatwerk, hout en golfplaten. Voor de nieuwe schuur is reeds een bouwvergunning afgegeven. Er is begonnen met de sloop van voormalige stallen en hiervan zien we puin en hout op het terrein. Hierdoor oogt de locatie minder overzichtelijk. Verder staan er bouwmaterialen, steigerwerk en loonwerk machines. Overname van de vele machines is zeker bespreekbaar. Is er de wens dat de locatie schoon wordt opgeleverd, dan zal dat ook een optie kunnen zijn.

Tonden is prachtig landelijk gelegen en een fijne moderne buurtschap met nog noaberschap. Met prima verbindingen op enkele auto minuten van de A1 en A50 gelegen. Zutphen is slechts 15 minuten op de fiets voor de scholen, openbaar vervoer (station Empe als bonus op 5 fiets minuten) en natuurlijk de prachtige binnenstad.

Indeling woning:

Begane grond:
De bewoners, vrienden en familie komen naar goed gebruik via de entree aan de achterzijde binnen. De officiële entree is echter aan de voorzijde. Hier, in de hal, zie je de trapopgang en de nette toiletruimte. Aan de rechterzijde van de hal is een grote kantoorruimte met ramen aan drie zijden en een mooie houtkachel. Deze lichte ruimte is ook te gebruiken als zitkamer, speelkamer of slaapkamer.
De woonkamer met houtkachel is een gezellige leefruimte, verdeeld in een zit- en eetgedeelte. In de keuken staat een U-opstelling met een kunststof blad, zwarte greepjes en een dubbele spoelbak. Het gasfornuis met oven, de afzuigkap, vaatwasser, koelkast en vriezer zijn ingebouwd. In de woonkamer is een deur naar de tweede entree, waaraan de bijkeuken en berging grenzen. Kunststof kozijnen in het woonhuis met dubbelglas dit behoudens de originele garage aanbouw.

Eerste verdieping:
Verrassend is de ruimte op de eerste verdieping. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers; de hoofdslaapkamer aan de rechterzijde en twee ruime kinderkamers aan de linkerzijde. De badkamer (circa 2015) is ingedeeld met een ligbad, douchehoek, toilet en een wastafel.

Zolder:
In de nok van het woonhuis is een bergzolder.

Bijgebouwen:
Op het perceel staan drie bijgebouwen; een werkplaats, kapschuur en de voormalige graanschuur die nu als schapenstal in gebruik is.

Werkplaats
De uit steen opgetrokken werkplaats met zadeldak, bedekt met dakpannen, heeft een binnenmaat van circa 20 bij 10 meter. Openslaande deuren in beide kopgevels en drie aparte loopdeuren zorgen voor een goede toegankelijkheid. Op de bovenverdieping, te bereiken via een vaste trap, is een zolder met een nokhoogte van 4 meter. De werkplaats wordt verwarmd met een grote houtkachel en uiteraard is elektra, net als krachtstroom, aanwezig. Enorm wat een ruimte u hier vindt en deze schuur nodigt uit om meer mee te gaan doen.

Kapschuur
Rechts op het perceel staat een grote, hoge kapschuur van circa 21 bij 9.50 meter, verdeeld in drie compartimenten. Voor opslag of als basis voor het realiseren van stallen/dierenverblijven is dit een prima te actualiseren ruimte.

Graanschuur
Het achterste bijgebouw is de voormalige graanschuur, die nu als opslagruimte in gebruik is. Deze grote ruimte, die verbouwd kan worden tot stallen of dierenverblijf, is circa 20 bij 12.30 meter groot. Dit bijgebouw heeft een brede, hoge toegang aan de voorzijde. Een gebouw van mindere kwaliteit waar het plan voor ligt, wellicht de betere optie weg te nemen en de nieuwe vergunde schuur te gaan bouwen.

Exterieur:
Het perceel van 11.850 m² wordt voor een deel gebruikt voor opslag van bouwmaterialen. De verkoper zal, in overleg met koper, het buitenterrein leeg opleveren. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en de wei biedt goede mogelijkheden voor het houden van dieren. Het overdekte terras is dé plek waar de bewoners vaak zitten, eten en barbecueën.

Bijzonderheden:
– Ruilverkavelingsrente € 64,31 per jaar (tot en met 2036);
– Het dak (m.u.v. de noordzijde) is geïsoleerd;
– Kunststof kozijnen (Finstral) met HR++ glas en houten kozijnen (aanbouw) met enkel glas;
– Verwarming via houtkachels, warm water via een 80 liter elektrische boiler (Bosch) en een close-in boiler;
– Drie grote bijgebouwen voor opslag en het houden van dieren;
– Mooi perceel van bijna 1,2 hectare;
– Raadplegen bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl;
– Energielabel G.

Uitzonderlijk zijn de uitzichten over de landerijen met veel ruimte en mogelijkheden. Te transformeren in uw woonwens en daarbij ook goed de slag te maken in de energietransitie en woonkwaliteit voor de toekomst. Buiten wonen maar alles op fiets en auto minuten in een gezellige plaats met noaberschap!

  • 145 m2
  • 11.850 m2
  • 3

Kenmerken Hoevesteeg 1

Overdracht

Vraagprijs€ 695.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte11.850 m2
Woonoppervlakte145 m2
Inhoud562 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1965
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Hoevesteeg 1

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

20.843

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

16%

20% NL

45%

20% NL

38%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod