Ga naar inhoud

Te koop: appartement Marspoortstraat 18- 20 7201 JC Zutphen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 575.000,- k.k.

Aan de Marspoortstraat, vlakbij de Groenmarkt, is dit prachtige en multifunctionele stadspand in verkoop gekomen. De commerciële ruimte op de begane grond heeft een eigen entree en kan (indien gewenst) leeg worden opgeleverd. De bovenwoning op de eerste, tweede en derde verdieping dient geheel verbouwd te worden. Hier kun je al jouw creativiteit kwijt want aan ruimte is geen gebrek. De voorgevel uit 1836 heeft een fantastische uitstraling en aan de binnenzijde zijn enkele stijlkenmerken behouden waaronder een marmeren schouw, vintage keuken met schouw en paneeldeuren.

De Marspoortstraat verbindt de Berkelkade met de Groenmarkt. De ligging in het oude centrum, vlakbij de IJssel is fantastisch. In de straat staan vele monumentale panden waarvan het merendeel uit de 19e eeuw. Winkels en restaurants zijn binnen handbereik en maken het wonen en werken in dit prachtige pand tot een voorrecht. Marspoortstraat 18-20 heeft de status van Rijksmonument (monumentnummer 41353).

Indeling:

Begane grond:
De begane grond heeft volgens het bestemmingsplan Oude stad / IJsselkade een gemengde bestemming. Deze ruimte kan gebruikt worden ten behoeve van detailhandel, dienstverlenende bedrijven, ondersteunende horeca, maatschappelijke voorzieningen en bedrijfsactiviteiten tot en met categorie 2. Voor meer informatie verwijzen wij naar het bestemmingsplan.
De grote etalageruit met originele glas-in-loodramen geeft de ruimte op de begane grond een mooie uitstraling. Via de rode deur kom je in de commerciële ruimte, die uit twee delen bestaat. Met een totale diepte van 13.50 meter en een breedte van iets meer dan 5 meter heb je hier veel ruimte tot je beschikking. Het voorste deel is in gebruik als ontvangstruimte en de tweede ruimte als werkplaats. Verder zijn er twee bergingen, een kleine keuken en een toiletruimte met portaal.

Eerste verdieping:
De bovenwoning heeft een gemeenschappelijke entree met de bovenwoning op nummer 22. Via de trap loop je naar de eerste verdieping waar de voordeur van de bovenwoning is. Je komt binnen in de keuken, voorzien van een vintage keukenopstelling met grote schouw. In de keuken is een deur naar het terras aan de achterzijde. Rechts in de keuken is een deur naar de tweede hal waaraan de woonkamer, eetkamer en toiletruimte met fonteintje grenzen. Onder de trap naar de tweede verdieping is een handige berging.
De woonkamer is een sfeervolle leefruimte met grote ramen, glas-in-lood bovenramen, houten vloer en een marmeren schouw. Aan de achterzijde is de zeer ruime eetkamer, die ook verbouwd kan worden tot woonkeuken of atelier. Het plafond in de woonkamer is maar liefst 3.50 meter hoog en in de eetkamer is de hoogte 3.20 meter.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping zijn twee zeer ruime slaapkamers en een compacte badkamer. Beide kamers hebben een of twee vaste kasten, de paneeldeuren zijn behouden en ook hier zorgen grote ramen voor veel lichtinval. De badkamer is ingedeeld met een douche en toilet. Het is mogelijk om de verdieping opnieuw in te delen waardoor het realiseren van extra slaapkamers en een grotere badkamer mogelijk is.

Derde verdieping:
Vanaf de overloop op de tweede verdieping loop je via een vaste trap naar de meer dan 12 meter lange en 5.26 meter brede zolderverdieping met een plafondhoogte van 2.30 meter. Deze enorme ruimte kun je naar eigen wens verbouwen en inrichten als loft, inpandig gastenverblijf, atelier of een eigen verdieping voor de kinderen.

Bijzonderheden:
– Het prachtige pand wordt geheel leeg opgeleverd (indien koper geen invulling voor de begane grond heeft/huurinkomsten gewenst zijn, wil huurder graag doorhuren, informatie op aanvraag);
– Het pand wordt gesplitst in appartementsrechten;
– De bovenwoning is van zowel de voorzijde als via de achterzijde bereikbaar;
– Bestemming gemengd (plan Oude stad/ IJsselkade);
– Status van Rijksmonument (41353);
– Het pand dient geheel verbouwd en gemoderniseerd te worden;
– Geen energielabel van toepassing (Rijksmonument).

  • 192 m2
  • 3

Kenmerken Marspoortstraat 18- 20

Overdracht

Vraagprijs€ 575.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte192 m2
Inhoud1.065 m3

Bouw

SoortBovenwoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1836
Dak typePlat dak

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Marspoortstraat 18- 20

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

47.340

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

56%

20% NL

29%

20% NL

15%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod